’t SPOC Wijhe: Meer dan een sport- en beweegterrein

 

’t SPOC Park in Wijhe, dé plek waar het verenigingsleven en onderwijs elkaar ontmoeten in alle leeftijdsgroepen. Binnen in De Lange Slag kun je de meeste sport- en beweegactiviteiten doen die je maar wenst. Kinderen groeien op bij Kindercentrum de Bieënkorf & De Capellenborg. Er is ruimte voor kunst & theater. En buiten sporten en bewegen wordt gestimuleerd op onder meer de velden van Wijhe ’92. Het klinkt als dé perfecte plek waar alles is. Echter, aan de mogelijkheden buiten ontbrak nog wel wat.

 

Onder meer het basketbalveld op het middenterrein kon wel een ‘upgrade’ gebruiken. “Door de leerlingen werd continue gevraagd om een pannakooi,” verteld directeur Sven Metsemakers. Er zijn betonblokken geplaatst en doeltjes, zodat leerlingen er nu ook kunnen voetballen. “We merken dat veel meer kinderen er gebruik van maken. In elke pauze of tussenuurtje. Ze zijn veel actiever geworden en de ballen zijn niet aan te slepen.”

 

Ook het betonnen handbalveld is omgetoverd tot beachvelden voor handbal en volleybal. Op de vloer is een drainagesysteem geplaatst, zodat na een regenbui het veld weer snel droog is. Ook voorkomt het geplaatste hekwerk dat ballen in de sloot komen. En volleybalvereniging Rood Wit ’75 heeft een eigen bijdrage gedaan in de aanschaf van de belijning en netten. Voorzitter Klaas Jilderda is enthousiast: “Eind maart tot de zomer toen binnensporten niet meer mocht, hebben wij juist buiten veel kunnen sporten. We hebben nu drie perfecte velden waar we met 36 personen tegelijk kunnen volleyballen.”

 

Ut Huus heeft, samen met een groep betrokken inwoners, deze ‘upgrade’ ondersteund middels procesbegeleiding en fondsenwerving. Angelieke Huisman (ut Huus): “Dankzij een subsidie van de provincie Overijssel zijn de eerste stappen naar ‘SPOC nieuwe stijl’ gezet. Een plek waar meer ruimte en aandacht komt voor een gezonde leefstijl met reuring en programmering. Deze reuring willen we onder meer gaan realiseren met een festival als startschot komend voorjaar.”

 

Maar het levert meer op. Klaas: “Wij hebben geen ledenverlies, maar juist een toename.” Ook voor De Capellenborg is het mogelijk om gebruik te maken van het beachvolleybalveld. En de opslag van het beachvolleybalmateriaal is geregeld met Wijhe ’92. “Als vereniging zijn wij hier erg blij mee. Het brengt ons ook nader tot Wijhe ’92, waar wij in de toekomst een fusie mee willen.”

 

Qua conditie was het nog wel even wennen: “Ik kan je wel vertellen dat 3 rondjes warmlopen in het zand heel anders is dan 3 rondjes warmlopen in de zaal,” vertelt Klaas lachend.

 

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2021