Wat fijn dat jij er bent!

Wat fijn dat jij er bent!

 

Vrijwilligerswerk, dat is toch boodschappen of een klusje voor iemand doen, iemand van A naar B brengen of mensen in nood helpen? Ja, maar er is zoveel meer! Wil je graag iets voor een ander doen waar je energie van krijgt? Vrijwillig Actief helpt je hier graag mee. 

Doe waar je plezier in hebt en help een ander, dat is waar het bij Vrijwillig Actief om draait. Op www.vrijwilligactief.nl vind je hulpvragen uit de gemeente Olst-Wijhe. Zo is ABC de Cirkel op zoek naar een fotograaf voor hun fotoclub. Bibliotheek Salland zoekt mensen met een taalknobbel om een jonge Eritreeër Nederlands te leren. En lijkt het je leuk om te gidsen voor Stichting de IJssellinie? Zij horen graag van je. 

Vrijwillig Actief is een online platform dat gerund wordt door vrijwilligers Jan Harmsen & Wil van Wijk, met de ondersteuning van Minie Kettelarij vanuit ut Huus. De site bestaat al enige tijd, maar heeft een nieuwe jas gekregen. “De gebruiksvriendelijkheid is de grootste verandering,” vertelt Jan. “Alle onzinvragen die voorheen bij het aanmelden stonden, hebben we eruit gehaald.” “Er wordt nu vooral gekeken naar wat je leuk vindt om te doen,” vult Wil aan. 

De beschikbaarheid van vrijwilligers is tevens belangrijk om te benadrukken: Ook kleine beetjes helpen. Doe één keer mee en help een ander. Of help af en toe, wanneer het jou uitkomt. 

De ondersteuning van Minie zit vooral in het eerste aanspreekpunt zijn voor Wil en Jan. Tevens weten veel organisaties met hulpvragen Minie vaak te vinden. Via de vernieuwde site is het met name de bedoeling dat vrijwilligers en hulpvragen elkaar snel weten te vinden. Benieuwd naar persoonlijke ervaringen? Neem gerust een kijkje bij de ‘succesverhalen’. 

Organisaties kunnen zich via de site eenmalig aanmelden om vervolgens zelfstandig hulpvragen te plaatsen. Zit er op dit moment geen hulpvraag bij die jou als vrijwilliger aanspreekt? Geen probleem. Klik op ‘Doe met ons mee’, vul jouw voorkeuren in en hoe wij je kunnen bereiken. Mocht er een hulpvraag op de site komen die past bij jouw wensen, dan krijg je daar automatisch bericht van. 

Wil je liever persoonlijk contact? Loop dan op dinsdagochtend tussen 10.00 en 11.30  uur binnen in het Holstohus in Olst (kantoor ut Huus welzijn, 2e verdieping). Wil en Jan helpen je graag verder. Doe jij met ons mee?

Vrijwillig Actief

Jan Schamhartstraat 5, 8121 CM Olst
0570 – 56 36 00 / 06 – 57 58 04 42
vrijwilligers@uthuus.nl
www.vrijwilligactief.nl 

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2021