“Deelname aan eerste WOWcafé was voor ons een gokje”

 

WOWcafé: Wat, wanneer, wie Olst-Wijhe-café. Een café waar vraagstukken uit de culturele sector ‘aan de bar’ worden besproken met een ring van mensen uit de gemeenschap. Een café waar je weggaat met een WOW-gevoel.

De culturele coalitie (een groep enthousiaste inwoners met een warm hart voor cultuur) zocht, met ondersteuning van ut Huus, naar een manier om vragen uit de culturele sector voor te leggen aan inwoners. Hieruit is het WOWcafé ontstaan. Er is namelijk veel talent en kennis in de lokale samenleving. Dat talent koppelen wij graag aan de vragen. Daarmee bereiken we uiteindelijk een rijker en afwisselend cultureel leven in Olst-Wijhe.

In het eerste WOWcafé werd er online door een ring van 12 mensen uit de gemeenschap meegedacht met Stichting Theater Langs de IJssel. Wederom gooit corona roet in het eten voor de IJsseltheaterfietstocht tijdens het laatste weekend van mei. Echter, niets organiseren, dat is geen optie. De organisatie wilde graag toetsen of hun nieuwe plan voldoende aanspreekt bij het brede publiek. Voorzitter Piet Terpstra kwam hierover in gesprek met Angelieke Huisman (ut Huus) en zodoende is het balletje gaan rollen.

Piet: “Deelname aan het eerste WOWcafé was voor ons een gokje. We hadden er nog geen ervaring mee en daarom was mijn houding vooraf: baat het niet, dan schaadt het niet. Dat de ‘baat’ zo groot was, maakt dat ik er met een goed gevoel aan terugdenk.”

Het nieuwe plan is om mensen zelfstandig de fietstocht te laten doen in de zomer (eind mei t/m eind augustus). Je start ergens in de route en fietst dan door een verhaal met enkele theatermomenten. Maar ja, hoe houd je gedurende de zomerperiode de aandacht vast en wat voor invloed heeft dit op de begroting? Allemaal vragen waar je tegenaan loopt. En deel die maar eens met ‘buitenstaanders’.

“Wij zaten met het idee om een app te gaan gebruiken, maar wij werden eraan herinnerd om ook naar andere manieren te kijken om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor een breder publiek.” Ook kwamen er succesvolle voorbeelden uit de regio ter sprake waar de IJsselfietstheatertocht haar inspiratie uit kan halen. Uiteindelijk heeft de voorbereidingsgroep er een digitaal overzicht met mooie tips en ideeën aan overgehouden waar zij mee verder kunnen.

Deelnemen aan een WOWcafé?
Heeft u als initiatief of organisatie vragenliggen op het gebied van programmering,marketing of conceptontwikkeling?Of wil je wel (eens) een meedenkerzijn? Laat het ons weten!

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.

 
ANGELIEKE HUISMAN
ANGELIEKE HUISMAN

(SENIOR) OMDENKEND BELEIDSMEDEWERKER

gepassioneerd, innovatief en humor 

a.huisman@uthuus.nl
06 - 54 70 02 02

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2021