Combinatiefunctionarissen Olst-Wijhe

Olst-Wijhe in beweging

 

Vele Wijhenaren kennen Daan Koerhuis misschien al als dorpsgenoot of voetbal- trainer. Of misschien zelfs als sportleraar en combinatiefunctionaris (CF) bij het Carmel Collega Salland in Raalte. Sinds december is hij ook CF in Wijhe. Amper twee weken leerde hij de basisschoolleerlingen uit Wijhe kennen of de 2e lockdown was een feit. Echter, ook in deze tijd weet Daan samen met collega CF’s van ut Huus kinderen in beweging te houden.

 

 

Op dit moment geeft hij buiten les aan kin- deren die nog wel naar school toe gaan (noodopvang). “Een leuke uitdaging aangezien je nu meerdere leeftijden in één groep hebt.” Ook als ‘meester Wijhezicht’/ouder is Daan al regelmatig in Park Wijhezicht gespot, waar hij kinderen enthousiast maakt voor sporten en bewegen. “Mijn taak als combinatiefunctionaris zal zijn om de verbinding tussen het onderwijs en de (sport)verenigingen in Wijhe te vergroten. Zo kan ik bijvoorbeeld een bepaalde sport onder de aandacht brengen in een gymles van mij. En als een vereniging dan een proefles heeft, kan ik mijn leerlingen daar op attent maken. Op deze manier willen we sporten bij een vereniging promoten.”

Heb je hier als vereniging oor naar? Meld je dan vooral: sportstimuleringbo@uthuus.nl

 

Daan zijn collega-combinatiefunctionarissen basisonderwijs in Olst-Wijhe zijn: Lotte Rutgers, Saron Debets, Carine Hartman en Bram van Dam. Enkelen van hen heb je waarschijnlijk wel gespot in de #stayathomechallenge video’s van afgelopen jaar. Voor Bram is dit nu het 2e werkjaar in Olst-Wijhe. Net als Daan wil ook Bram meer de verbinding maken met (sport)verenigingen in de buurt, maar ook meer uitdagingen in de gymles.

“We mogen trots zijn op wat we al aan materiaal hebben op onze locaties. Zo is er al een wandrek waar je van af kan rollen met een skateboard.” Echter, binnen de gymles vindt Bram het nog best ouderwets. “Mij lijkt het leuk om bijvoorbeeld te kunnen boogschieten, of met leerlingen te slacklinen.” Ook qua digitalisering ziet Bram mogelijkheden. “Niet iedereen wil graag kinderen tijdens de gymles met een scherm bezig zien, maar ik denk dat het soms ook een mooie toevoeging kan zijn. Via video’s kun je bijvoorbeeld kinderen laten zien hoe ze een oefening of beweging doen en hoe ze die kunnen verbeteren. Op deze manier kun je de gymles nog leuker maken.”

Ook nu gebruiken de CF’s video’s om kinderen thuis in beweging te houden. Deze zul je de komende tijd weer vaker online terug zien.

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2021