Jaaroverzicht 2020, vooruitblik 2020

 

Dat 2020 een bijzonder jaar is geweest, hoeven we niemand meer te vertellen. Ondanks corona zijn we toch trots op wat voor zaken er nog wél gerealiseerd konden worden en hoe snel mensen uit de gemeenschap voor elkaar klaar stonden om een handje (op gepaste afstand) te helpen.

 

Terugblik 2020

2020 zal voor velen als het ‘coronajaar’ in de archieven gaan. Ook bij ut Huus hebben wij met de nodige maatregelen, wijzigingen en annuleringen te maken gehad.

Verder was in 2020 ook het jaar waarin Angelieke Huisman het stokje van directeur-bestuurder heeft overgedragen aan Bernard de Vries Robles.
Angelieke blikt kort terug: “Hierdoor kreeg ik meer ruimte om me te richten op de inhoud van het werk van ut Huus. Ik heb vaker direct contact met mensen uit de lokale gemeenschap. Dat inspireert, want zij hebben de mooiste ideeën en tegelijkertijd kampen ze ook met vragen. Bijvoorbeeld daar waar het gaat om de toekomst van vrijwilligersorganisaties en verenigingen. Een vraag die ik nu samen met hen oppak en de mogelijke oplossingen in beeld breng; zoals het meer samenwerken en het anders inrichten van het vrijwilligerswerk.”

 

Maar naast de bestuurswissel zijn er nog veel meer mooie dingen gerealiseerd. Een korte compilatie van 2020 in nog geen 5 minuten:

 
2021: kansen ‘vastpakken’

In 2020 zijn samenwerkingen gestart met partijen die wij in 2021 verder gaan voortzetten. Zo is een mooie opbrengst van de samenwerking met (vrijwilligers)organisaties en inwoners is bijvoorbeeld één agenda voor Olst-Wijhe. Momenteel nog in de testfase, maar later in het jaar online beschikbaar.

 

Vorig jaar zijn ook al stappen gezet met alle partijen op het SPOCcomplex m.b.t. nadenken over hoe we het complex nog beter kunnen inrichten, zodat er meer mogelijk is qua sport en bewegen. Ook als je geen lid bent van een vereniging. Of hoe we samen met het KookLab van de Capellenborg kunnen zorgen voor gezonde voeding.

 

Daarnaast zijn er bewonersinitiatieven zoals het opknappen en opfrissen van het Kerkplein in Olst. Samen met de gemeente gaan we hier verder op inzetten.
Kortom, kansen genoeg. 2021 wordt het jaar van het “vastpakken” van de kansen.

 

Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina en Instagram of via onze ut Huus nieuwsbrief.

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2021