Uitreiking Vrijwilligersprijzen Olst-Wijhe

 

Vrijdag 27 november was Statenlid Reinilde Huizinga in de gemeente om de vrijwilligersprijzen uit te reiken. Deze prijs wordt ieder jaar uitgereikt om een vrijwilliger dan wel een vrijwilligersorganisatie te danken voor zijn/haar inzet in het afgelopen jaar. De prijzen werden dit keer uitgereikt aan Corben van den Berg & Jeske Blom (namens de Inspiratiegroep Wijhe) en Hendrien Markvoort.

 

 
 
Hendrien Markvoort
Al 27 jaar is Hendrien betrokken bij het vrijwilligerswerk in Olst. Ze een geboren zorger; voor haar familie, vrienden, buren, maar ook velen ouderen kennen haar goed. Hendrien heeft een zesde zintuig voor waar een helpende hand nodig is. Sinds 2004 is Hendrien al betrokken bij Stichting Welzijn Olst-Wijhe (onderdeel van ut Huus, destijds Stichting Welzijn Ouderen). Als coördinerend vrijwilliger regelt Hendrien het: vervoer, boodschappen, maar ook zelf springt ze op de fiets om te zorgen dat de boodschappen worden gedaan. Ook bij iemand die er veelal alleen voor staat of is, brengt Hendrien graag een spontaan bezoek.
Onze collega Minie Kettelarij nam de prijs voor Hendrien in ontvangst en zal zorgen dat zij het krijgt.
 
 
 
 
Voor de vrijwilligers is het vaak ‘normaal’ om iets voor een ander te doen, je als vrijwilliger in te zetten. Maar de waardering mag ook uitgesproken worden. Dank voor jullie inzet vrijwilligers!

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2021