Expositie: “Couleur Locale”

Van 8 februari t/m 21 maart is in het Holstohus te Olst een unieke en kleurrijke collectie kunstwerken te zien van kunstenaars die in Olst hebben gewoond, gewerkt of er op de één of andere wijze werk hebben gemaakt.

Alle getoonde kunstwerken zijn afkomstig uit de bijzondere kunstverzameling van de bekende Olster kunstenaar Pieter Boxman. Tezamen met tentoonstellingscommissie KYK is door Boxman een selectie gemaakt uit de werken die gedurende een lange reeks van jaren zijn gemaakt en verzameld.

Op de expositie zal een grote variatie aan stijlen en technieken te zien zijn van zowel nog levende als van reeds overleden kunstenaars. Het gaat o.a. om werken van bekende en minder bekende namen, waaronder Geurt van Dijk, Ab Jongmans, Willy Zandvliet, Jo Pessink, Han van Meegeren, Piet Flint, Roelof Frankot, Jan Slijkhuis, Pim van Pagee, Daan Weijl, Maja Eckhart, Arno Kramer, Jef Koning, Nanda Coolsma , Henk van ’t Veld, Floor Coolsma , Jan Brugge en anderen. ‘Couleur Locale’ toont een kleurrijk en veelzijdig beeld van beeldende kunst die in of rond Olst is ontstaan en rond dit thema is verzameld.
(Onder dit artikel een selectie van de kunstwerken.)

 

Opening tentoonstelling: 8 februari – 16 uur

De tentoonstelling wordt zaterdag 8 februari om 16.00 uur geopend in aanwezigheid van kunstenaar/verzamelaar Pieter Boxman. Belangstellenden zijn welkom. De expositie is vrij toegankelijk gedurende openingstijden van het Holstohus.

 

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2018