Holstohus (Olst): ontmoet, verbindt en deelt

 

Dat zijn de drie kernwaarden die ook bij de verbouwing in het Holstohus centraal stonden. Met de verbouwing van de centrale hal is de nieuwe jas van het Holstohus compleet.

 

Ondanks dat de styling van de centrale hal nog niet 100% af is, is toch al een zekere vorm van trots in de ogen van de ontwerpers Klaas en Gebbeke (Ruim2) af te lezen. “Het doel van de verbouwing was om een sociale marktplaats te creëren waarin iedereen uit Olst-Wijhe, maar ook daarbuiten zich thuis voelt. Een plek waar het nog gemakkelijker wordt om elkaar te ontmoeten,” aldus Gebbeke. De droom die ut Huus voor ogen had met het Holstohus is nu werkelijkheid geworden dankzij mooie samenwerkingen. “Hiermee hopen wij nog meer bij te kunnen dragen aan het bouwen van een vitale samenleving,” aldus directeur-bestuurder van ut Huus, Angelieke Huisman.

 

Wat is er zoal veranderd?

Wie regelmatig het Holstohus binnenwandelt is vast en zeker de veranderingen opgevallen: zo is o.a. de gemeentebalie naar achteren verplaatst, zodat je als bezoeker meer privacy hebt. De kassa van de Winkel van Daar en de Winkel van Hier is voorzien van een nieuwe look en het fotohokje is mooi weggewerkt onder de grote trap. In de dagen voorafgaand aan de Jaarmarkt in Olst (21 september) zullen Klaas en Gebbeke de centrale hal verder stylen.

Deze sociale marktplaats was niet gerealiseerd zonder de eenmalige bijdrage van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO): Europa investeert in zijn platteland. Deze financiering wordt ondersteund door Leader, de Europese Unie, provincie Overijssel en gemeente Olst-Wijhe.

 

Bedankt harde werkers!

Ook dankt ut Huus de lokale ondernemers, ofwel de harde werkers van de verbouwing: Harleman, Frits van der Linden, Assink Weustink, Trendz en WELcreaties.

Nog niet gezien hoe onze gerealiseerde droom eruit ziet? Loop vrijblijvend binnen. Wij heten je graag welkom.

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2018