Expositie Olstenaar Joke Proper

Wie is Joke Proper?

Joke Proper werd geboren in Olst en heeft daar bijna haar hele leven gewoond. “Ik ben een echte Sallandse. Onze dorpen en de Hanzesteden, deze prachtige omgeving, onze IJssel, het is zo aangrijpend mooi en inspirerend. Ik kan erg genieten van het pure inmensen en in de natuur. Ik zoek daarbij naar de essentie van alles wat ik zie en meemaak. Hier in Salland voel ik mij thuis; hier wil ik blijven wonen en werken. Ik geef niet alles meteen prijs in mijn werk, maar laat liever iets aan de fantasie en invulling van de kijker over.”

 

De expositie

De gedachtestroomdie het beeld oproept isvoor Joke van groter belang dan pure waarneming en realiteit. Het gaat haar om de dialoog, de relatie tussen haar kunstwerken en de beschouwer. Thema’s als verstoppen, kwetsbaarheid en natuur lopen als een rode draad door haar werken. De kijker ziet dit terug in zowel in de sprookjesachtige, poëtische, dromerige beelden, als in meer expressief, abstract of conceptueel en verhalende schilderijen. Joke maakt tevens prachtige portretten in opdracht. Hetgeëxposeerde werk is te koop.

Contact Joke

06 – 10 66 76 63
jokeproper@hotmail.com

De expositie “puur natuur” is van 24 augustus t/m 5 oktober 2019 te zien in het Holstohus.

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2018