Verbouwing Holstohus

 

Begin dit jaar heeft een deel van de centrale hal een nieuw jasje gekregen. De stijl van de bovenste twee verdiepingen is daarme deels naar beneden toegetrokken. Nu is het de beurt aan de gemeentebalie. Het nieuwe jasje van de centrale hal gaat in de aankomende weken afgemaakt worden tot een mooie, complete jas.

 

Start wederopbouw

De echte sloopwerkzaamheden zitten er op en de wederopbouw is in volle gang. De sociaal culturele marktplaats in het Holstohus wordt nog meer een plek waar je ontmoet, deelt, afneemt en bijdraagt aan de gemeenschap op een gemoedelijke manier. Een marktplaats van en voor de gemeenschap waar iedereen terecht kan voor cultuurbeleving, fairmade producten (lokaal, regionaal en Fairtrade), lekker eten en drinken, ondersteuning en advies.

Zo kan men creatieve, hippe kunstwerken van lokale inwoners bewonderen, beginnende ondernemers kunnen een kickstart krijgen en wordt er een inspirerende en aantrekkelijke omgeving gecreëerd om te ontmoeten, verbinden en delen. De sfeer van de eerste verdieping wordt met dit project doorgetrokken naar de centrale hal. Een concept wat zowel ouderen als jong volwassenen met kinderen moet gaan aanspreken.

De gemeentebalie is echter nog wel gesloten: van 27 mei t/m 19 juli 2019. Om de bereikbaarheid te vergroten, zijn de openingstijden op het gemeentehuis in Wijhe verruimd.
Bekijk de actuele tijden op: www.olst-wijhe.nl/verbouwingholstohus

Vanaf maandag 17 juni en de aansluitende 6 weken zal de nieuwe jas van de centrale afgemaakt worden. 

 

Sociaal-culturele werkplaats gerealiseerd door lokale ondernemers

Door het afmaken van de jas wordt een droom in het Holstohus gerealiseerd: het creëren van een sociaal-culturele-marktplaats.

De vloer, gelegd door Frits van der Linden, is al volop in gebruik. Het vertrouwde fotohokje dat altijd links van de trap stond, is verhuisd. Daarnaast heeft het een stoere, maar ook speelse uitstraling gekregen doordat het nu verwerkt is in houten etalage onder de trap. WEL Creaties heeft een mooi plan ontworpen dat nu werkelijkheid gaat worden. Schilderbedrijf Harleman is al begonnen met de eerste lagen verf en Assink Weustink gaat er voor zorgen dat alles technisch werkt. Tenslotte gaan de ontwerpers van de gehele verbouwing, Ruim2, zorgen dat alles gestyled wordt opgeleverd.

Deze verbouwing kan tot stand komen dankzij een eenmalige bijdrage van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland. Ook wordt de verbouwing ondersteund door de gemeente Olst-Wijhe en provincie Overijssel.

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2018