Onze ‘Heldinnen’ nu in de winkel

 

Een bundel verhalen over ‘Heldinnen’: gewone vrouwen, maar bijzondere vrouwen uit Olst-Wijhe.

 

Ingezonden en opgetekende verhalen

Het thema van de Internationale Vrouwendag 8 maart 2019 Olst-Wijhe was ‘heldinnen’. De werkgroep had in de aanloop naar deze dag vrouwen uitgenodigd een kort verhaal over een eigen heldin te schrijven. Dertien verhalen werden er ingeleverd, die alle in dit boekje zijn opgenomen. De drie prijswinnende verhalen zijn als eerste vermeld. Maar alle verhalen zijn zeer lezenswaardig! Ze gaan vaak over vrouwen van bijzondere betekenis in het leven van de schrijfsters: over de eigen (schoon)moeder, oma, vriendin of dochter.

Daarnaast ging de werkgroep in de kerndorpen van de gemeente Olst-Wijhe op zoek naar vrouwen en meisjes met een bijzonder verhaal. Niet omdat ze zichzelf meldden, maar omdat deze vrouwen eigenlijk volop te vinden waren! De vrouwen en meisjes werden geïnterviewd en hun persoonlijke verhaal werd opgetekend.

Deze bundel met verhalen en interviews ligt nu in Boekwinkel Korten in Olst en in de Wijhese Primera Boekwinkel en kost €7,50. 

Tijdens de schrijfworkshop van Job  Creyton op 22 mei kreeg een aantal deelnemende schrijfsters al een exemplaar overhandigd.

Bij foto: overhandiging boekje van Patrizia Knevel aan Liesbeth Jochemsen.

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2018