Expositie Inez Bosch

 

Expositie werken van Inez Bosch in het Holstohus van 25 mei tot 13 juli.

 

Wat houdt de expositie in?

Zoals zoveel kinderen begon ook Inez Bosch op jonge leeftijd te tekenen en te kleuren. Op de lagere school ging zij op woensdagmiddag naar het klasje van Jan Brugge, een kunstschilder uit Deventer. Daar leerde zij met Rembrandt Pastelkrijt te werken en ook te boetseren.
Dat was het begin van haar schilderperiode

Zij heeft het altijd leuk gevonden om de dingen die zij ziet vast te leggen op papier en nog steeds maakt zij tijdens haar vakanties altijd tekeningetjes in een klein notitieboekje. Intussen heeft Inez zich met allerlei technieken bezig gehouden, waaronder pentekeningen, aquarellen, acryl – en olieverfschilderijen.

In de tijd dat haar kinderen klein waren, maak te zij voornamelijk fantasiewerken, te zien in de kinderschilderijen. Met Pasen maakte zij pentekeningen op uitgeblazen ganzeneieren, ook een techniek op zich.
Door de jaren heen ging zij van vrij schilderen over naar realistisch fijnschilderen, waar zij zich nu nog steeds mee bezighoudt.

JIJ EEN ACTIVITEIT? WIJ HEBBEN DE RUIMTE!

© COPYRIGHT UT HUUS 2018