Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Terugblik Waarderingsmiddag

Terugblik Waarderingsmiddag

waarderingsmiddag foto jan amse

Een diepe buiging werd gemaakt voor alle vrijwilligers en actieve inwoners van Olst-Wijhe. Een buiging als blijk van waardering voor hun inzet voor een ander de afgelopen tijd. 

Burgemeester Ton Strien opende de middag. “Deze middag is eigenlijk een prachtige manifestatie van betrokkenheid op elkaar zonder grenzen. Het toont bovendien aan dat vrijwilligers op alle maatschappelijke terreinen van betekenis zijn.”

Tijdens de Waarderingsmiddag werden ook de Muze- & Talentprijs namens Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe uitgereikt. De Muze-prijs ging naar Operatie IJssellinie, hét openlucht theaterspektakel van het afgelopen jaar. Regisseur Jolmer Versteeg is van plan om het gewonnen geldbedrag te gebruiken in een project met jongeren i.s.m. IJsseltheater Fietstocht. “Dan zijn we precies weer rond. Waar we vorig jaar begonnen, sluiten we dit jaar precies weer af.” De Talentprijs werd gewonnen door fotografe Wencke Rensen. Wencke wil volledig analoog gaan fotograferen, zo’n 150 jaar terug in de tijd. Het gewonnen geldbedrag helpt haar hopelijk een stap in die richting. Haar werk is tot vrijdag a.s. te bewonderen in het Holstohus, dus kom haar werk bewonderen.

Na de prijsuitreiking was het tijd voor gezellige workshops en genieten van internationale lekkernijen. Zo waren er naast de Hollandse knieperties ook diverse Syrische hapjes te proeven die goed in de smaak vielen. Na menige calorieën binnen te hebben gekregen, konden de aanwezigen weer wat verbranden tijdens de buikdansworkshop. Daarnaast werd er door jong en oud meegedaan aan de bingo met prijsjes van de Winkel van Daar, werd uit volle borst (vals) meegezongen met Minie & Dinie en kwam nieuw acteertalent boven water tijdens de theaterworkshop van Jolmer Versteeg. Ook was er doorlopend muziek te horen door de wandelgangen van het Holstohus, verzorgd door o.a. Fennie Koning en AfroMixBand.

Jong en oud, klein en groot, Nederlands of van oorsprong niet Nederlands, er werd volop genoten. Menig vrijwilliger dankte de organisatie, Kunst & Cultuur Olst-Wijhe en Vrijwillig Actief (onderdeel van ut Huus) voor de gezellige, ontspannen middag en voelden zich erg gewaardeerd. Een geslaagde middag dus.

(Foto: Jan Amse)