Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Nieuw in Olst-Wijhe: Cognitieve Fitness

Nieuw in Olst-Wijhe: Cognitieve Fitness

cognitieve fitness logo (2)

Cognitieve fitness: Een unieke trainingsmethode die speciaal is afgestemd op het positief beïnvloeden van het geheugen, concentratievermogen, logica & ruimtelijk inzicht en het coördinatie- & reactievermogen.

Combinatiefunctionaris Marijke Bos (ut Huus) is gecertificeerd trainer om dit soort fitness te geven. Vanuit de projecten Sportdorpen en Sport en zorg bewegen samen wordt er de komende 2 jaar naar gestreefd om laagdrempelig sport en beweegaanbod aan te bieden in de gemeente Olst-Wijhe, voor elk niveau. De cognitieve fitness is hier o.a. het resultaat van.

Met leuke en fysieke trainingen, zoals circuit training, brain bootcamp, maar ook uitdagende oefeningen zoals je vingers aan je linkerhand een andere opdracht geven dan je vingers aan je rechterhand, wordt je brein hard aan het werk gezet. Ook bewust leren ontspannen wordt beoefend om meer evenwicht tussen lichaam en geest getraind te creëren. Cognitieve Fitness richt zich op het behoud en de verbetering van zowel de fysieke als cognitieve vitaliteit.

De training is zeer effectief voor senioren en mensen met cognitieve problemen, als aanpak in de strijd tegen dementie, maar ook voor iedereen die zijn/haar hersenen gezond wil houden.

Cognitieve Fitness
Start: donderdag 11 januari 2018
Tijd: 10.30 tot 12.00 uur
Locatie: Sporthal de Lange Slag, Wijhe
Kosten: €60,- voor 15 lessen (excl. koffie of thee)

Aanmelden
Bij een minimale deelname van 8 personen, gaat de cursus door. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 4 januari 2018, via Marijke Bos: m.bos@uthuus.nl / 06 – 29 43 20 41. Bel of mail gerust als u vragen heeft.