Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Filmhuis Holstohus 23 maart

Filmhuis Holstohus 23 maart

hidden figures

De spannende jeugdfilm Meesterspion (vanaf 6 jaar)om 18.30 uur. En om 20.30 uur de film Hidden figures, het ongelofelijke en nooit eerder vertelde verhaal van drie briljante Afro- Amerikaanse vrouwen die in 1961 voor de NASA werkten.

Meesterspion 
Tim (10) verhuist met zijn familie naar een nieuw dorp en een nieuwe school. Zijn ouders zijn enorm blij. Hun droom wordt werkelijkheid: ze beginnen een hotel, vlak aan zee. Tim weet het zo net nog niet.

Per ongeluk ontdekt hij een kelder onder het hotel. Een hele vreemde ruimte met knoppen en rare dingen, met een soort doos die curieuze geluiden maakt … en daarin ligt een mens. De man wordt wakker en heet Simon. Een echte spion die 30 jaar eerder een spannend avontuur beleefde. Nu hij wakker is, blijkt het al heel snel van groot belang te weten wat er toen gebeurd is. Het duurt even voordat alles op zijn plek valt.

Vanaf 6 jr;
2016; 74 min.
18.30 uur - Holstohus Olst

HIDDEN FIGURES
Ze waren het brein achter een van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Een indrukwekkende prestatie die het land weer moed gaf, de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op zijn kop zette en de wereld in beweging bracht. Het visionaire trio oversteeg geslacht en ras en inspireerde generaties om groots te dromen. Genomineerd voor drie Oscars met drie sterke actrices in de hoofdrollen. Toepasselijk dat we deze film in dezelfde maand als Internationale Vrouwendag tonen.

2016; NL ondertiteling; 127 min
20.30 uur - Holstohus Olst