Ontmoet, verbindt en deelt
Samen met ons in beweging
Lekker buiten bij het infocentrum
Onze assistenten in beheer
Doe je mee?
Gezellig samen eten
Dansje wagen
  • U bent hier:
  • Home
  • >
  • Nieuws
  • >
  • Dag!enDoen! powered by ut Huus

Dag!enDoen! powered by ut Huus

powered by ut huus

Op 1 januari aanstaande start het nieuwe project Dag!enDoen!.
Er worden in de gemeente Olst-Wijhe veel activiteiten voor ouderen georganiseerd, en toch zijn er veel ouderen die aangeven eenzaam te zijn en er vaker ‘uit te willen’.

Om het aanbod beter bij een grote groep ouderen onder de aandacht te brengen en hen te verleiden op het laatste moment nog aan activiteiten deel te nemen is het project Dag!enDoen! ontwikkeld.

Het idee is om ouderen (ruim genomen) die veel thuis zitten en er graag meer uit zouden willen, maar daar niet toe komen, te verleiden om dat wel te doen door iedere morgen een ‘digitaal activiteitenoverzichtje van de dag’ te sturen. Met een druk op de knop kunnen zij zich voor die dag nog aanmelden en regelen zij ook desgewenst hun vervoer. De deelnemers huren hiervoor een tablet, krijgen dus iedere dag een overzicht van de activiteiten die alle organisaties organiseren, worden begeleid door een Dag!enDoen! vrijwilliger (die de eerste weken samen met de oudere op de tablet kijkt en evt. meegaat naar activiteiten en hebben desgewenst  ICT ondersteuning.

Voor het aanmelden als deelnemer of voor het doorgeven van activiteiten neemt u contact op via: 06 13454151 of annemarie@dagendoen.nl

Met ingang van 1 november zijn er twee nieuwe gezichten bij ut Huus. Het zijn Annemarie Snijders en Monique de Gier die beiden gaan werken voor het nieuwe project Dag!enDoen!

Annemarie: “Met heel veel plezier ben ik op 1 november gestart met het opzetten van Dag!enDoen!. Ik kom uit Raalte en ken nog niet veel mensen en organisaties, maar dat gaat vanzelf komen. Mijn kracht ligt in het omgaan met computers en het omgaan met mensen. Ik zal vier ochtenden in de week het aanspreekpunt zijn.”

Monique: “Net anders dan Annemarie ken ik juist wel heel veel mensen en organisaties in de gemeente Olst-Wijhe. Dat maakt het dat wij samen een goed team vormen. Ik ben één morgen in de week het aanspreekpunt van Dag!enDoen! maar begeleidt daarnaast ook de meeDoeners en chauffeurs.”